Menu
romanian id issuer

OPERATOR ECONOMIC

DESCHIDE APLICAȚIA pentru OPERATORI ECONOMICI

căutare

DESCHIDE PAGINA de căutare operator economic

Pentru companiile care nu se regăsesc în registrul operatorilor economici, este necesară reluarea procedurii de înregistrare conform Manualului de utilizare, utilizând Aplicația pentru Operatori Economici

Adaugă operator economic

Completează formular și validează datele introduse

Trimite în Registrul European al operatorilor economici

Operator economic

Cum adăugăm Operatorul economic

Pentru adăugarea unui nou operator economic se alege în aplicație opțiunea „Înregistrare operatori economici” (IOE). Apoi după deschiderea formularului de înregistrare a operatorului economic, se completeaza câmpurile obligatorii (cele marcate cu “*”). După verificarea corectitudinii datelor introduse, documentul se salvează prin apăsarea butonului “Salvează” și apoi se trimite prin apăsarea butonului “Trimite” pentru publicarea în Registrul European al operatorilor economici. După trimitere se generează un cod de identificare al operatorului economic conform politicii de generare a identificatorilor operatorilor economici a CNIN și se actualizează registrul European.

Cum identificăm codul Operatorului economic

Pentru a identifica codul Operatorului economic trebuie să fim autentificați în aplicație și să accesăm pagina principală unde vizualizăm „Cazurile mele”. În secțiunea „Înregistrare Operator economic”, în dreptul coloanei Cod EO vom găsi codul Operatorului economic (vezi imaginea de mai jos).

Punct de lucru

Cum adăugăm un Punct de lucru

Pentru adăugarea punctului de lucru se alege în aplicație opțiunea “Înregistrare Punct de Lucru” (IPL). Apoi după deschiderea formularului de înregistrare a operatorului economic, se completează câmpurile obligatorii (cele marcate cu “*”), conform Regulamentului CE 574/2018. După verificarea corectitudinii datelor introduse, documentul se salvează prin apăsarea butonului “Salvează” și apoi se trimite prin apăsarea butonului “Trimite” pentru publicarea în Registrul European. După trimiterea cereri, aplicația generează un cod de identificare al punctului de lucru conform politicii CNIN de generare a codurilor punctelor de lucru.

Cum identificăm codul Punctului de lucru

Pentru a identifica codul Punctului de lucru trebuie să fim autentificați în aplicație și să accesăm pagina principală unde vizualizăm „Cazurile mele”. În secțiunea „Înregistrare Punct de lucru”, în dreptul coloanei Cod F vom găsi codul Punctului de lucru (vezi imaginea de mai jos).

Adaugă punct de lucru

Completează formular și validează datele introduse

Trimite înregistrarea punctului de lucru în Registrul European